fbpx

Shichirigahama House

SHICHIRIGAHAMA-HOUSE-1

Positioned on the shores of Kanagawa in Japan, Shichirigahama House is a haven of striking, considered design. From the street, visitors are met with a sleek, white facade that indicates little as to what lies within. Inside, breathtaking ocean views are complemented by some of the world’s most prized furniture pieces.

Designed by SNARK Architecture, the beach house takes advantage of its seaside location with large glass windows that face the water and frame the views perfectly. The rooms in the house are generous in size to optimise a feeling of comfort and relaxation for the residents and guests. The living and dining area benefits from a double-height ceiling that allows a spacious open plan layout, as well as a loft space perched above containing a super comfortable daybed and uninterrupted glimpses of the sandy beach below.

The house is filled with an array of designer furniture, including six unique dining chairs by iconic designers such as Hans Wegner, Ronan & Erwan Bouroullec, and Charles and Ray Eames. An exploration of muted colours and tactile fabrics continue throughout, with soft tan leather appearing on chair details and custom-made bed heads. Other natural materials such as rattan and timber are prominent fixtures of the beach house and help to maintain a sense of serenity to accompany its pristine locale. Shichirigahama House presents a refined design with a warm atmosphere and unmatched outlook of Kanagawa’s natural beauty.

snark.cc

Further Reading

Cleverly hidden in each temple of these contemporary glasses is an in-built speaker. The aim: to listen to your favourite song or podcast or jump on a call without the need for any other devices or accessories.
Product stylist and photographer Hali Mason’s home has a serene atmosphere, sharing certain qualities with a beautiful showroom or gallery. Hali takes us through some of her favourite rooms in her home, giving insight into how she and her family use and enjoy each space and the objects they’ve chosen to include.
In a century-old building in Copenhagen, Aspekt Office has designed an open, collaborative space for Work & Co that fuses historical architecture with modern needs, and the city’s signature pared-back Scandinavian style.